Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині у школах та садочках діти їстимуть “золоте” вершкове масло

Хмельницька місцева прокуратура виявила порушення законодавства під час закупівлі продуктів харчування для учнів загальноосвітніх шкіл та дошкільнят.
У лютому цього року відділ освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради провів відкриті торги на закупівлю вершкового масла на суму 503 тис.грн. Після закінчення торгів із фізичною особою-підприємцем уклали договір, відповідно до якого  постачальник зобов’язався поставити покупцеві вершкове масло вагою близько 3,4 тонни.
У подальшому, між сторонами укладено додаткову угоду, якою кількість товару, що має бути доставлена до їдалень за визначену договором суму, зменшено на 180 кг. Таким чином протиправно збільшено вартість продукції.
Водночас, ні вимогами ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі», якою передбачено випадки зміни умов договору в частині ціни за одиницю товару, ні укладеним договором не передбачено можливості зміни обсягу та кількісного вираження товару без відповідного адекватного збільшення ціни товару.
Разом з тим, вивченням статистичної інформації встановлено, що ринкова вартість вершкового масла лише зменшувалась.
Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура вжила заходів до захисту інтересів держави у судовому порядку.
Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Олександр Терлецький, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю продуктів на загальну суму півмільйона гривень недійсною.
Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
Прес-служба прокуратури Хмельницької област

Автор: Катерина Прокопець