Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому зупинено 95 ліфтів

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду зупинено експлуатацію 95 ліфтів у місті Хмельницькому, які знаходяться на балансі Комунального підприємства «Управляюча муніципальна компанія «Південно-Західна».
Управління Держпраці у Хмельницькій області звернулося до суду з позовом до КП «Управляюча муніципальна компанія «Південно-Західна» щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до підприємства шляхом зупинення експлуатації 95 одиниць ліфтів.
За рішенням суду має бути зупинено експлуатацію пасажирських ліфтів до усунення виявлених порушень. Відповідачем не було надано суду доказів щодо усунення усіх виявлених порушень, зафіксованих в акті перевірки. Суд дійшов висновку, що залишається ризик заподіяння шкоди життю чи здоров’ю людей, тому адміністративний позов підлягає задоволенню.
У судовому засіданні встановлено, що суб’єктом господарювання не отримано дозволів в органах Держпраці на експлуатацію ліфтів та не проведено позачерговий технічний огляд уповноваженою організацією.
Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Катерина Прокопець