Новини
Надзвичайні події

За демонстративне розпивання алкоголю за кермом мешканця Красилова позбавили водійських прав

Три роки без права керувати транспортними засобами та 20400 грн. штрафу – таке покарання призначив Красилівський районний суд охоронцю одного з агропідприємств району, визнавши його винним у вчиненні правопорушення , передбаченого ч.4 ст. 130 КупАП – вживання водієм транспортного засобу алкоголю після зупинки на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженої особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного сп’яніння.

Вночі 29 березня 2018 року авто, за кермом якого був правопорушник, зупинили поліцейські. Чоловік вийшов з автівки і почав демонстративно пити пиво ще до медогляду і встановлення стану алкогольного сп’яніння. Після дослідження відеодоказу в суді ці факти підтвердилися.

Власне, як і те, що чоловік хотів уникнути відповідальності, не з’являючись на судові засідання і подаючи клопотання про їх перенесення. Мовляв, він лежить у лікарні й за станом здоров’я прийти до суду не може. Утім, за словами лікарів, його стан дозволяв відлучатися з медустанови. Тож неявку без поважних причин на судове засідання, призначене за два дні до спливу строків розгляду справи, суд оцінив як спробу уникнути відповідальності за вчинене – і розглянув її за відсутності правопорушника.

«При цьому суд вважає, що право на захист порушено не буде, оскільки він мав можливість з’явитися у судове засідання, давати пояснення, заявляти клопотання, а також у судовому засіданні присутній його захисник», – ідеться в постанові.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець