Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС завершила роботу Літня Ядерна Школа

З 2 по 12 липня на Хмельницькій АЕС працювала VII Літня Ядерна Школа для студентів профільних вищих навчальних закладів. Серед учасників Ядерної Школи студенти та викладачі Київського, Харківського, Вінницького, Львівського, Одеського Національних технічних університетів, а також університетів Чехії.

Курс навчання Ядерної Школи включав в себе теоретичну і практичну частину. Кращі студенти-енергетики мали нагоду ознайомитися безпосередньо з виробництвом, а також поспілкуватися із фахівцями Хмельницької АЕС. По завершенню навчання студенти поділилися своїми враженнями зазначивши, що почерпнули багато нового, про що не говорили, і з точки зору практичного досвіду, не могли згадувати в університеті. Особливо задоволені майбутні енергетики практичною частиною та нагодою поспілкуватися із оперативним персоналом Хмельницької АЕС, що дало змогу переконатися – керування українськими атомними станціями здійснюють професіонали.

В рамках програми навчання студенти профільних вишів мали можливість не лише прослухати курс лекцій, підготовлений фахівцями навчально-тренувального центру ХАЕС, викладачами профільних навчальних закладів, а й презентувати свої доповіді та наукові роботи. Участь у Ядерній Школі – це своєрідний екзамен, який студенти здали успішно. Як результат, всі учасники отримали сертифікати ДП «НАЕК «Енергоатом», найбільш активні – подяки і грамоти Хмельницької АЕС та Українського Ядерного Товариства, а також відзначені нагородами Енергоатома та цінними подарунками призери конкурсу наукових доповідей на ядерно-енергетичну тематику. Найкращою визнано роботу студента Одеського Національного політехнічного університету (ОНПУ) Олексія Шаргіна. Друге місце посів чеський представник Ян Сиблік. Робота Сергія Троцюка, студента ОНПУ, удостоєна третього місця.

Завершуючи роботу Ядерної Школи, викладачі і студенти профільних вузів, які за період навчання стали єдиною сім’єю, відзначають позитивну та дружню атмосферу та унікальну можливість навчатися новому у фахівців-практиків та один в одного.

Інформаційний центр ВП «Хмельницька АЕС»

Автор: Тетяна Новак