Новини
Суспільство

Рішення у справі секретаря Хмельницької міської ради суд оголосить у понеділок

Апеляційний суд області у п’ятницю, 13 липня, продовжив розгляд скарги секретаря міської ради на рішення Хмельницького міськрайонного суду, яким його визнано винним у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння ( ч. 1 ст. 130 КУпАП). Нагадаємо, з посадовця стягнули 10200 грн. штрафу та на 1 рік позбавили його права керувати транспортними засобами.

Адвокат чиновника повідомив, що вже отримав із медичної установи документи, які витребовував. Згідно з ними, повірку «драгера», на якому перевіряли його підзахисного, робили рік тому та на понад рік був прострочений сертифікат відповідності на нього. Тому, вважає, дані цього вимірювального приладу не можуть слугувати доказом у суді.

Також захисник зауважив, що чоловік, котрий представляв інтереси секретаря міськради у суді першої інстанції, не зареєстрований у Єдиному реєстрі адвокатів України, відтак він не адвокат і не мав права надавати правову допомогу його підзахисному. Тож переконаний, що постанова Хмельницького міськрайонного суду винесена з порушенням права на захист, незаконна і її слід скасувати. Натомість винести нову, якою провадження закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення. Такої ж думки і його підзахисний.

Своє слово у цій справі апеляційний суд області скаже у понеділок, 16 липня.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак