Новини
Здоров’я

Троє подолян потрапили до реанімації, отруївшись грибами

Про те, що троє мешканців села Шевченкове Ярмолинецького району – 61-річний чоловік та дві жінки 30 та 42 років – потрапили до центральної районної лікарні з підозрою на отруєння грибами, стало відомо у суботу, 14 липня.

Завідувачка терапевтичного відділення медзакладу Марія Равлюк розповіла, що пацієнти три дні перебували у реанімаційному відділенні, повідомляє сайт “Є”.

«У хворих були усі симптоми отруєння неїстівними грибами: блювота, болі у шлунку, порушення нервової системи, галюцинації та судоми. За словами пацієнтів, вони збирали, а потім їли свинушки, в народі більше відомі як кобилячі варги. Ці гриби не їстівні та належать до отруйних. Реаніматологи три дні рятували хворих і сьогодні їх стан покращився. Людей перевели до терапевтичного відділення, де вони отримують необхідне лікування», – розповіла Марія Василівна.

Це вже не перший випадок отруєння грибами на Хмельниччині. Перші дві жертви «тихого полювання» цього року були зафіксовані в Новоушицькому районі. На щастя, обидва випадки були середньої важкості. Люди вчасно звернулися до лікарні, відчувши симптоми отруєння.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Тетяна Новак