Новини
Кримінал

У Кам’янці – Подільському поблизу нічного клубу не помирилися два водії

Події, що посадили 32-річного жителя Чемеровеччини на лаву підсудних, розгорілися в ніч на 29 жовтня 2016 року.

У Кам’янці – Подільському поблизу нічного клубу не помирилися два водії: обвинувачений припаркував авто так, що потерпілий не міг виїхати. Чоловіки почали лаятися, згодом власник автомобіля, що блокував виїзд, дістав дерев’яну палицю і кілька разів вдарив суперника по голові, поки той не втратив свідомість.

У суді чоловік пояснить, що не мав наміру бити, просто змушений був захищатися, тому його дії слід кваліфікувати за ст. 124 КК України, як умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони, а не за ч. 1 ст. 121 – умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння. Утім, Кам’янець-Подільський міськрайонний суд підтвердив правильність кваліфікації інкримінованого йому злочину.

«Дії обвинуваченого свідчать про бажання спричинити шкоду потерпілому, розправитись з ним, а не про захист від його неправомірних дій. При цьому, судом не встановлено будь-якої відповідності як завданої обвинуваченим шкоди суспільній небезпеці посягання, так і знарядь захисту і нападу, оскільки посягання як такого взагалі не було», – зазначає у вироку Феміда.

Відтак суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 121 КК України й призначив покарання – 5 років і 6 місяців за гратами. Крім цього, він ще має відшкодувати потерпілому 200 тис. грн. моральної шкоди.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець