Новини
Події

500 робочих місць: у Хмельницькому іноземні інвестори будують сучасний завод

У Хмельницькій області запрацює нове сучасне підприємство, яке вироблятиме конкурентоспроможну на світових ринках продукцію –  якісні кабелі й автомобільну електропроводку. Реалізовуватиме цей проект німецько-японська машинобудівна компанія Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN). 

Голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий разом із головою Хмельницької міської ради Олександром Симчишиним та новими інвесторами побували на території  колишнього механічного заводу, де   має розгорнутися  виробництво.

За словами представника компанії, її фахівці детально вивчали  та ретельно   аналізували  умови для розвитку свого бізнесу у різних регіонах України. І в результаті зупинилися на Хмельниччині. Вони вважають, що тут є незаперечна перспектива. Існуюча інфраструктура  та наявність людей із відповідною освітою виокремили область з-поміж інших.

Із запропонованих варіантів іноземних бізнесменів найбільше влаштувало  приміщення на базі ПрАТ  «Хмельницький механічний завод». Однак у процесі купівлі  потужностей виникли перепони  – завод   перебував у списку боржників.

І лише за сприяння  Хмельницької обласної державної адміністрації та за підтримки Головного управління ДФС у Хмельницькій області  проблему вдалося вирішити, причому в оперативному режимі. Сторони підписали мирову угоду і це дало можливість компанії Sumitomo Electric Bordnetze швидко  викупити об’єкт.

Виробництво планують запустити через два місяці. І до кінця цього року місто отримає  майже 6 мільйонів євро інвестицій. Тут буде  створено до 500 робочих місць. У наступні ж два роки кількість їх зросте аж до 2000! Вже зараз тридцять наших фахівців, які мають налагоджувати і запускати виробничий процес, проходять стажування на аналогічному підприємстві  Тернопільщини. В цілому ж завдяки цим інвестиціям Хмельницький матиме нове сучасне підприємство, додаткові надходження до бюджету, а працівники  заводу – достойні заробітки і пристойний соціальний пакет.

Вадим Лозовий пообіцяв інвесторам максимальне  сприяння та підтримку:

«У нашому регіоні – гарний економічний та людський потенціал. І ми зацікавлені у створенні нових робочих місць, які гарантуватимуть працівникам гідні умови праці та високу заробітну плату. Сподіваємось, що залучення інвестицій та створення такого підприємства  слугуватиме  прикладом іншим інвесторам».

Автор: Катерина Прокопець