Новини
Суспільство

Хмельничанам пропонують обговорити назву нового скверу

Сквер, розташований вздовж струмка в районі вулиці Інститутської та біля Хмельницького міського перинатального центру, хочуть назвати іменем Степана Руданського.

Пропозицію внесла громадська організація «Лікарський клуб імені Степана Руданського». Вона була розглянута на засіданні топонімічної комісії 18 липня.

Пропозиція обґрунтована доцільністю вшанування пам’яті нашого земляка-подолянина Степана Руданського – видатного українського поета, який був також професійним лікарем.

Зауваження та пропозиції щодо питання, винесеного на громадське обговорення, приймаються до 10 вересня 2018 року за електронною адресою: uvip@rada.khmelnytsky.com.

За довідками та консультаціями з питання, винесеного на громадське обговорення, можна звернутися за тел. 65-03-35.

Результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради до 19 вересня 2018 року.

Довідково: рішенням Хмельницької міської ради від 20.09.2017 року в районі вулиці Інститутської було відведено земельну ділянку під сквер. Земельна ділянка складається із двох частин та пролягає вздовж безіменного струмка. Одна частина скверу розташована біля вулиці Інститутської, а інша між міськими перинатальним центром та дитячою лікарнею. Навесні у 2017 та 2018 роках під час загальноміської толоки силами працівників міської ради, перинатального центру та дитячої лікарні тут було насаджено сквер.

Автор: Тетяна Новак