Новини
Суспільство

У Хмельницькому ВРАЦСі обслуговуватимуть по-європейськи

Відтепер отримати послугу у міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану можна у форматі прозорого офісу.

“Ми спостерігаємо за тим, як треба працювати з громадянами, як потрібно надавати реєстраційні послуги. І Хмельницька міська рада в цьому напрямку йде крок за кроком. Ми працюємо над тим, щоб до дня Незалежності презентувати громаді міста послуги з отримання закордонних паспортів, обміну та видачі паспортів громадянам, які досягли 14 річного віку”, – зазначила керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Заступник міністра юстиції Олена Сукманова, яка завітала на захід, наголосила: «Це вже сьомий офіс, який відкривається в Україні. Ми поставили перед собою завдання змінювати обличчя Міністерства юстиції на місцях. Громадяни, які звертаються до системи РАЦСів повинні бути впевненні, що вони не зустрінуть зачинені двері чи штучно створені перепони. Відкритий простір – це відкритий підхід до всіх».

Відтепер документи отримати буде простіше, зазначають в юстиції. Термін обробки та видачі документів значно скорочений. На обробку запиту та надання відповіді знадобиться декілька хвилин. Open Space – це сучасний формат надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Автор: Тетяна Новак