Новини
Культура

У Кам’янці планують культурну подію міжнародного рівня

Наступного літа місто може стати майданчиком для масштабного оперного концерту. Днями концепцію проведення фестивалю обговорили міський голова Михайло Сімашкевич та організатори заходу, серед яких Альфред Прауст – чоловік відомої оперної співачки Сусанни Чахоян.

Попередньо заплановано, що фестиваль триватиме три дні, кожен з яких матиме свій тематичний напрям. Так у п’ятницю це буде в основному вірменська музика, субота стане головним днем, який супроводжуватиметься виступом симфонічного оркестру класичної музики, неділя буде присвячена українській культурі із залученням капели бандуристів.
Окрім того, що на заході плануються виступи оперних зірок з різних країн світу, серед яких і відома українська співачка Сусанна Чахоян. Щороку організатори мають на меті робити окремий фокус на одній з держав. Цього разу це буде Австрія – австрійську тематику підсилюватимуть різні тематичні локації: з їжею, напоями, сувенірами, тощо.
Головна сцена фестивалю розташовуватиметься на території Старої фортеці. Також буде організовано безкоштовну фан-зону, де кожен охочий зможе зануритися в атмосферу оперного мистецтва.

Автор: Тетяна Новак