Новини
Бізнес

За пів року на Хмельниччину ввезено товарів із Польщі майже на мільярд гривень

За повідомленням Хмельницької митниці ДФС, протягом першого півріччя з Польщі на терени краю ввезено різноманітної продукції на суму 995 мільйонів гривень, що складає 15 відсотків від вартості всього імпорту. З-поміж найбільш запитуваних товарів – запасні деталі до автомобілів; зброя бойова, прокат сталевий, напівпричепи та сідельні тягачі,мийні засоби.

На другому місці російський імпорт, фактурна вартість якого склала 987 мільйонів гривень. Ввозились твели, прокат, насоси, вироби санітарно-технічного призначення з пластмаси, плити деревоволокнисті, арматура сантехнічна.

З Німеччини імпортовано товари на загальну суму 903 мільйони гривень. Переважно це запасні деталі до автомобілів, машини для збирання врожаю, машини, що використовуються у текстильній промисловості; моторні транспортні засоби спеціального призначення та насіння кукурудзи.

До топ-п‘ятірки імпортерів також увійшли Швейцарія та Бельгія. У цих європейських країнах представники бізнесу Хмельниччини купили трактори, жатки, пневматичні сіялки, полімери, дріт алюмінієвий, килимоткацькі верстати, запасні деталі до автомобілів.

В цілому вартість імпортованих в область товарів склала 6,8 мільярда гривень, що на третину більше, ніж першому півріччі 2017 року.

Завдяки зовнішньоекономічній діяльності до бюджету надійшло майже 1,5 мільярда гривень,  що перевищує минулорічний показник на 240 мільйонів гривень.

Автор: Катерина Прокопець