Новини
Кримінал

У Шепетівському районі підлітки викрадали кабель

У Шепетівському районі затримали злочинну групу злодії, які крали телефонний кабель. У склад групи входило п’ятеро осіб, на рахунку яких є майже 20 крадіжок телефонного кабелю.

Почали свою брудну роботу злодії ще у квітні цього року. Мешканці райцентру та найближчих населенних пунктів повідомляли місцевих копів про крадіжки із ліній зв’язку. Через це багато подолян не могли користуватись інтернетом та телефоном.

Після чого місцеві оперативники почали вираховувати зловмисників. Під час огляду місця чергового злочину поліцейські неподалік помітили підозрілу компанію підлітків. У одного із них був рюкзак. Під час обшуку виявилось, що у ньому  випалений кабель.

Згодом стало відомо, що усім учасникам злочинної банди  від 15 до 16 років. За допомогою ножиць для обрізання дерев вони зрізали зі стовпів телефонний кабель, обпалювали ізоляцію і здавали на пункти прийому металу. Отримані гроші ділили між собою і витрачали на власні потреби.

Поліцейські встановлюють кількість скоєнних злочинів неповнолітніх. Судимуть їх згідно  ст. 185 ч.2 (Крадіжка) Кримінального кодексу Україникримінального провадження, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Автор: Катерина Прокопець