Новини
Кримінал

Мешканці області віддали інтернет-шахраям майже 120 тисяч гривень

Вчора, 24 липня, до територіальних підрозділів поліції області надійшло 3 заяви від громадян, які стали жертвами шахрайських дій і разом втратили 117 тисяч гривень.

Так, 43-річний житель Старокостянтинова отримав смс-повідомлення про виграш автомобіля «Hyundai Accent», після чого, виконуючи вказівки шахраїв, перерахував на їхній рахунок 65 тисяч гривень. Після цього зв’язок зі зловмисниками перервався.

51-річний житель села Лисниці Старокостянтинівського району, намагаючись придбати через один із інтернет-сайтів трактор «МТЗ», перерахував шахраям 45 тисяч гривень, але транспортний засіб так і не отримав.

Через шахрайські дії псевдобанкірів 7 тисяч гривень втратила 32-річна хмельничанка. На мобільний телефон жінка отримала смс-повідомлення про те, що її банківську картку заблоковано. Після цього до неї одразу ж зателефонувала невстановлена особа та представилась працівником банку, випитала останні цифри на звороті картки (CVV-код, який у жодному разі не можна нікому повідомляти) та зняла з рахунку зазначену суму.

По усіх цих випадках працівники поліції відкрили кримінальні провадження і зараз працюють над пошуком зловмисників.

Автор: Катерина Прокопець