Новини
Події

Перші результати посиленої перевірки пасажирського транспорту на Хмельниччині

Із 21 липня на теренах Хмельницької області триває посилена перевірка пасажирського транспорту. Причиною такого незапланованого заходу щодо безпеки людей стали дві резонансні ДТП, які відбулись на території Житомирської та Одеської областей наприкінці минулого тижня та забрали життя у 15 пасажирів.

Як повідомляють патрульні області, із початку 2018 року на Хмельниччині спостерігається збільшення ДТП за участі пасажирського транспорту. В основному це дрібні аварії без потерпілих, які спричинені не дотриманням самими водіями правил дорожнього руху.

«Із 1 січня 2018 року стались близько 824 дорожньо-транспортних пригод, серед них близько 80 за участю громадського транспорту. Статистика показала, що за перше півріччя минулого року ДТП із загиблими зареєстровано 4 рази, а ось за такий же період 2018 року – 11 ДТП,» – доповнив майор  хмельницької поліції Ігор Лежнюк.

« За три дні перевірки працівники «Укртрансбезпеки» спільно із ДФС та Нацполіцією області перевірили 195 транспортних засобів, які займаються пасажирськими перевезеннями. Серед них виявлено 55 порушень, на які складено 46 адміністративних актів. Основними порушеннями виявились технічний стан авто, порушення режимів праці водія та нелегальні перевезення пасажирів,» – розповів  начальник управління «Укртрансбезпеки» у Хмельницькій області Віталій Дзюба.

У Хмельницькому стан громадського транспорту задовільний та багато порушень не виявлено. Гірша ситуація в області. Водії нехтують правилами зупинки та висадки пасажирів.

Перевірка працівниками «Укртрансбезпеки» триватиме  два тижні, а патрульна поліція перевірятиме транспорт ще близько місяця. 

Катерина Прокопець

Автор: Катерина Прокопець