Новини
Події

Від Ужгорода до Чонгара: Хмельницький відвідали байкери «Мотопробігу Єдності 2018»

24 липня Хмельницький вітав учасників «Мотопробігу Єдності 2018». У складі колони – байкери різних областей, які об’єдналися для підтримки  цілісності країни.

Мотопробіг стартував напередодні  в Ужгороді. Байкери уже відвідали Стрий, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль. За цей час у складі колони загалом проїхало більше 100 мотоциклістів. На кордоні Тернопільської і Хмельницької областей мотоколону  зустріли хмельницькі байкери і уже разом попрямували до середмістя обласного центру.

З учасниками мотопробігу зустрівся голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, заступник мера Хмельницького Володимир Гончарук.

«Україна – єдина, і ми своїм мотопробігом це підтверджуємо. «Мотопробіг Єдності 2018»  зібрав людей різних національностей, різної віри, яких поєднує байкерський рух. Ми – за деокупацію Криму, за звільнення політв’язнів, за те, щоб в Україні настав мир», – наголосив учасник мотопробігу, громадський активіст, очільник кримського УКРОПу, кримський татарин Ерфан Кудусов.

Представники влади і байкери поставили свої підписи на прапорах мотопробігу.

Ініціатор проведення патріотичного мотопробігу Микола Спірідонов зазначив: «Світ повинен знати, що Україна єдина.  Захисникам країни на війні важливо відчувати, що прості українці з ними. Кримські татари і мешканці окупованого Криму мають бачити, що ми боремося за них».

З Хмельницького  мотоколона попрямували у Вінницю, а далі через Київ – на схід і південь, аж до Чонгара. Закінчиться маршрут на острові Хортиця, де байкери вручать козакам Прапор України.

Мотопробіг за єдність України проходить вдруге. Проведення «Мотопробігу Єдності 2018» підтримав Меджліс кримськотатарського народу в особі Рефата Чубарова, місцеві та обладміністрації і патрульна поліція України.

Автор: Алла Самойленко