Новини
Новини ОТГ

Тергромади Хмельницької області стали багатшими

У першому півріччі поточного року надходження до місцевих бюджетів краю склали 2,6 мільярда гривень. Додатково до завдання територіальні громади отримали 185 мільйонів гривень. Темп росту надходжень відповідно до минулорічного періоду склав 124 відсотки, або 503 мільйони гривень.

Найбільше місцеві скарбниці отримали від оподаткування доходів фізичних осіб – 1,7 мільярда гривень. У порівнянні з минулорічними надходженнями зростання склало 30 відсотків, або майже 400 мільйонів гривень. Таким чином, за надходженнями від ПДФО зафіксовано одні з найвищих темпів зростання і за цим показником Хмельницька область посідає друге місце в Україні.

 «Динаміка росту, що характеризує ситуацію зі сплатою податків до бюджетів громад в області, передусім генерується реалізацією спільних заходів фіскальної служби та органів місцевого самоврядування. Йдеться в першу чергу про детінізацію ринку праці, легалізацію підприємництва та найманих працівників, а також скоординованих дій щодо забезпечення надходжень майнових податків. Процес децентралізації спонукає керівників громад шукати і реалізовувати перспективні моделі розвитку, які базуються на податкових надходженнях і їх ефективному використанні», – зауважив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Як свідчить статистика, на Хмельниччині у першому півріччі поточного року завдання з основних бюджетоутворюючих платежів до місцевих бюджетів результативно виконано з єдиного податку, якого отримано 365 мільйонів, з податку на майно фактичні надходження  склали 320 мільйонів гривень.

Автор: Катерина Прокопець