Новини
Надзвичайні події

У Старокостянтинівському районі масово загинула риба

25 липня цього року Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області спільно з громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища в ході обстеження р.Случ між селами Сахнівці та Красносілка Старокостянтинівського району встановили факт замору риби. Інспекторами виявлено понад 800 особин  загиблої риби різного видового складу: окунь, плотва, карась. Загибла риба знайдена як на поверхні, так і на дні водосховища.

Для встановлення збитку, нанесеного навколишньому природному середовищу внаслідок масової загибелі водних живих біоресурсів (риби), проведено облік кількості загиблої риби та відібрано проби води для визначення вмісту забруднюючих речовин у водоймі, опрацювання яких ще триває. Під час огляду прибережно-захисної смуги факторів, які б могли спричинити забруднення водного об’єкта, на момент обстеженя не встановлено.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області повідомляє, що по всім випадкам загибелі риби, зафіксованим в 2018 році, обраховані збитки, а відповідні матеріали направлені до правоохоронних органів для встановлення причин та притягнення винних осіб до відповідальності.

Автор: Катерина Прокопець