Новини
Інфраструктура

Які зміни чекають на хмельницький центральний парк?

Цими вихідними у хмельницькому міському парку провели флешмоб  #ТількиВПаркуЧекмана. Мешканці міста завантажували свої фотозвіти із різних локацій парку, які, на їхню думку, потрібно покращити або ж взагалі ліквідувати.

Проведення марафону запропонували хмельничанам львівські архітектори урбаністичної ініціативи «Група 109». Інформація отримана від учасників флешмобу буде використана для розробки плану реконструкції найбільшої зони відпочинку Хмельницького.

“Це круто, що ми змогли звернути увагу хмельничан на парк ім. Чекмана. Ми отримали близько 50 публічних дописів від мешканців про парк та його характер. Через те, що прийшла мала кількість відгуків від містян, ми вирішили продовжити марафон до кінця літа із #ТількиВПаркуЧекмана,розповіли засновники “Групи 109”.

Після перегляду всіх фото львів’яни зустрілись із начальником Управління ЖКГ Василем Новачком.

В Управлінні ЖКГ архітектори ознайомились з проектом влаштування шлюзів на річці Плоскій, що в перспективі має вирішити проблему застою води безпосередньо в річці та прилеглих каналах,  розташованих у парку. Також вони поспілкувались з підприємцями, які працюють в парку та почули їх пропозиції щодо майбутніх змін.

Загалом міську зону відпочинку планують зробити сімейною. Для цього управління ЖКГ поставило перед архітекторами декілька попередніх завдань щодо оновлення парку:

  • навести лад у зоокуточку та зробити комфортні умови для тутешніх жителів: ведмідів,  морських свинок, лебедів, індиків, єнота Міміно,  кенгуру Сєні та інших;

  • розчистити та поглибити річку Плоску, яка протікає через парк. Також провести реконструкцію стічного колектору та замінити підпірну стінку вздовж водного каналу.

Також планується реконструкція або взагалі ліквідація застарілих атракціонів.

За декілька місяців львів’яни планують зробити загальнодоступний віртуальний тур парком із повним описом місць, які потрібно оновити. За кожне місце буде проведено тендер між місцевими підприємцями-інвесторами через систему ProZorro.

Нагадаємо, нещодавно у парку імені Чекмана знесли дитячий атракціон “Веселі гірки”.

Катерина Прокопець

Автор: Катерина Прокопець