Новини
Дозвілля

Бронзові призери проекту «Спартакіада Поділля 2018» відпочивали в Карпатах

Футболісти та баскетболісти з Дунаєвецького району,  волейболісти з Деражнянського, легкоатлети з Полонного, туристи з Шепетівського району, перетягувачі канату з Ярмолинецького, патріоти з Білогірського району, тенісисти та танцівники з Красилівського району протягом п’яти днів насолоджувались свіжістю гірського повітря, милувалися гірськими пейзажами, пізнавали історію, мандруючи стежками знаменитого Олекси Довбуша.

Активний п’ятиденний відпочинок для юних спортсменів, котрі вибороли третє місце у молодіжному проекті «Спартакіада Поділля 2018» підготував народний депутат України Олександр Герега та команда громадської організації «За конкретні справи».

«Наситити програму цікавими екскурсіями та походами, познайомити дітей з історичною спадщиною українських земель, подарувати їм незабутні відпочинок і враження – головна мета нашого депутата та всієї команди організації «За конкретні справи». Це не просто діти Хмельниччини – це яскраві представники спортивної молоді, які вже сьогодні продемонстрували величезне бажання розвиватися та досягати гарних результатів. Ми вже п’ятий рік поспіль проводимо цей молодіжний проект і переконалися, що конкуренція з кожним роком все більша, адже діти знають, що подарунки, які ми готуємо, – це мандри, які вони пам’ятатимуть все життя», – каже керівник проекту «Спартакіада Поділля 2018» Уляна Ткаченко.

Неодмінно запам’ятається юним мандрівникам і «Полонина Перці»,  де можна познайомитись з гуцульськими звичаями, ремеслом, приміряти національний одяг та навіть почаювати з мольфаром.  А найсміливіші найбільше чекали підйому на Говерлу – перлину не лише українських гір, а й всієї України. Щоправда, не завжди вона демонструє красу, яка є біля її підніжжя, часом зустрічає туманом та дощиком, однак враження від її підкорення у кожного залишаються незабутніми.

«Я вперше приїхав у Карпати, тому радів кожній запропоновані екскурсії. В цій поїздці найбільше чекав саме походу на Говерлу. Підйом непростий, однак ми підготовлені та спортивні, тож подолали всі перепони на шляху. Звісно, через хмари, ми не змогли побачити всієї краси, але кожен з нас відчуває себе героєм, а я неодмінно повернуся сюди знову», – сказав на вершині Говерли представник Білогірщини.

Не оминули дорогою і Яблуневий перевал, де проходить кордон двох областей – Івано-Франківської та Закарпатської. Завітали і на знаменитий водопад Гук, каталися на підйомниках найбільшого гірськолижного курорту Буковель.

Словом, діти та дорослі не марнували жодної хвилини дорогоцінного часу на відпочинку.

«Для дітей – це нереальні спогади, адже більшість з них мандрує чи не вперше в житті, і вперше знайомиться з такою красою. Насправді, організатори підготували для них неймовірну програму, влаштували їх у чудовому місці у самісінькому центрі Буковелю. Відверто, ми не сподівались на такі умови, та потрапивши сюди просто не повірили своїм очам. Організація відпочинку дітей на найвищому рівні. Хочеться подякувати і народному депутату України Олександру Герезі, і кожному, хто причетний до цього проекту, адже вклад у молодь величезний, це справді стимулює їх і підштовхує до нових звершень»,  –  ділиться враженнями Володимир Самойлюк, тренер команди з туризму Шепетівського району.

Задоволені та щасливі діти повертались додому. Дорогою ділилися спогадами та  обіцяли, що і надалі не залишать спорт, відтак обіцяють у наступній спартакіаді поборотись за першість.

Юлія Кучер.

Автор: Тетяна Новак