Новини
Кримінал

В Хмельницькому районі п’яний водій тікав від патрульних

Вчора, 29 липня в райцентрі Теофіполь по вулиці Заводській близько 23:50 години, водій вантажівки після зупинки транспортного засобу водій продовжував чинити активний опір патрульним. В результаті на водія склали чотири адміністративних протоколів.

Опівночі патрульні рухаючись по вулиці Заводській помітили великогабаритну вантажівку «DAF», яка рухалась по всій проїжджій частині і створювала реальну загрозу іншим учасникам дорожнього руху.

Поліцейські неодноразово озвучували водієві вимогу про зупинку та можливість застосування табельної зброї, але той усі вимоги проігнорував і тільки додав швидкості. Тоді патрульні здійснили декілька пострілів по колесах, але навіть після зупинки транспортного засобу водій не заспокоївся і продовжив чинити активний опір поліцейським.

Після затримання чоловік відмовився проходити тест на «Драгері», хоч мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, тож його доправили в районну лікарню для проведення необхідної експертизи.

Порушником виявився 47-річний житель міста Самбір, який приїхав вантажівкою в Теофіполь за цукром.

У результаті на чоловіка склали аж 4 адміністративних протоколи — за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), ст. 122-2 (Невиконання вимог про зупинку), ч. 4 ст. 122 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило створення аварійної обстановки) та ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автор: Катерина Прокопець