Новини
Надзвичайні події

Буремний вечір понеділка: у Нетішині ліквідовують наслідки страшного буревію

Після бурі завжди настає тиша, однак, сьогодні з 6-ї ранку в Нетішині не замовкають бензопили. Комунальники, рятувальники та інші спеціалізовані служби ліквідовують наслідки вчорашньої стихії, яка наробила чимало лиха у нашому місті.

За півгодини злива з поривчастим вітром 13 м/с повалили більше 150 дерев в різних районах Нетішина, пошкоджено парапети та двері в кількох будинках на технічних поверхах, тимчасові споруди комерційного призначення, рекламні щити, вивіски та дорожні знаки.

Наразі працівники комунальних підприємств «Благоустрій», «Комфорт», «Житлово-комунальне об’єднання», а також підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій 3-го державного пожежно-рятувального загону спільними зусиллями усувають наслідки негоди – ріжуть повалені берези та вільхи, очищають території, намагаються реабілітувати дерева, які можна врятувати. Вночі було відновлене електропостачання та водопостачання у місті. 

Як повідомляє очільник міста Олександр Супрунюк, найважча ситуація у садибній забудові міста. Стихія призвела до пошкодження основного та резервного джерела живлення, а тому, наразі, працівники Нетішинської комплексної дільниці Славутського РЕМ намагаються відновити роботу мереж. На щастя, обійшлося без потерпілих. Однак, більше сотні дерев, зокрема, 46 у першому мікрорайоні, 23 у другому, 62 у третьому та четвертому та 8 в п’ятому мікрорайоні вирвані з корінням. Особливо шкода сріблясті ялинки, які понад 30 років прикрашали наше місто.

Начальник дільниці по озелененню та прибиранню територій комунального підприємства «Благоустрій» Любов Вадець повідомила, що служба робить усе можливе, щоб реабілітувати якомога більше дерев, що постраждали внаслідок негоди. Міський голова Олександр Супрунюк дякує усім небайдужим мешканцям міста за підтримку та допомогу в усунені наслідків вчорашнього буревію.

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Автор: Катерина Прокопець