Новини
Здоров’я

На Хмельниччині стало менше пацієнтів із інфекційними хворобами

За минулий тиждень на Хмельниччині на 16,8 відсотків зменшилась кількість хворих із підозрою на інфекційні хвороби. Загалом до лікувально-профілактичних закладів звернулись 268 подолян. Серед них 51% дорослих та 49 % дітей.

Велика кількість хворих зареєстровано у Нетішині, Дунаєвецькому, Славутському та  Ярмолинецькому районах.

Рівень інфекційної захворюваності населення у містах та районах в порівнянні з середнім по області (в показниках на 100 тисяч населення)

Зниження інфекційної захворюваності відбулося серед усіх верств населення: серед дорослих – на 9,3%, дітей – 23,3%. Захворюваність кишкової групи інфекцій зменшилась за рахунок гастроентероколітів, крапельної – вітряної віспи.

Фахівцями відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» розслідувано 221 випадок інфекційних захворювань, в тому числі кишкових інфекцій – 145, крапельних – 67.

З метою встановлення джерела збудника інфекцій та локалізації вогнищ інфекційних захворювань обстежено 32 контактних, в тому числі 6 декретованих. В 108 вогнищах інфекційних захворювань проведена заключна дезінфекція, в тому числі на 2 об’єктах. Проведена профілактична дезінфекція 145 криниць громадського користування.

 Спалахів та групових захворювань протягом тижня не було.

За інформацією ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України»

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Катерина Прокопець