Новини
Події

Подолянам допоможуть обирати власне житло

Власна житлова площа – мрія для багатьох подолян і одвічне запитання: що вигідніше — іпотека чи оренда квартири? Та щоб визначитися, нехитрі розрахунки – порівняння іпотечних виплат з платежами за оренду квартири, можна провести і самостійно.

Отже, вартість оренди 2-кімнатної квартири у Хмельницькому  коливається від 3,5 до 7 тис. грн на місяць – в залежності від району, поверху та стану житла. Щодо банківського кредиту на придбання власного житла, з точними розрахунками допоможе  калькулятор  на сайті ПриватБанку. Так, при середній вартості двокімнатної квартири у 450 тис.грн та першого внеску у 25%, щомісячний платіж за квартиру, придбану на вторинному ринку, складатиме 5 785 грн. Якщо ж придбати цю ж квартиру в новобудові, щомісячно будемо сплачувати 5 250 грн.

«Порівнювнюючи оренду та іпотеку, щомісячні витрати будуть майже однаковими, – розповідає Надія Звинка, керівник бізнесу споживчого кредитування Південно-Західного РУ ПриватБанку. – Проте, скільки б ви не сплачували за орендоване житло – квартира не стане вашою власністю. Чого не скажеш про іпотеку – взявши позику в банку, людина сплачує за власні квадратні метри. А можливість дострокового погашення кредиту без комісії пришвидшить розрахунки з банком. Окрім того, взявши іпотечний кредит у банку, людина має право ще й оформити податкову знижку. Для тих, хто офіційно працевлаштований, розмір ПДФО становить 18% – потрібно лише подати документи до Фіскальної служби».

Подоляни мають можливість придбати нерухомість (квартири і будинки) як на первинному ринку (об’єкти, що введені в експлуатацію) під 17,9% річних, так і на вторинному ринку під 19,9% річних. Банк пропонує кредитування терміном до 20 років, з початковим внеском від 25% і клієнт надає лише один документ – довідку про доходи за останні 6 місяців. Також банк враховує і неофіційну частину доходів (підтверджується заявою клієнта). Кредит погашається щомісяця рівними платежами.

Банк гарантує повний юридичний супровід угоди, а також дотримання всіх законів України під час її укладання.

Подати заявку на отримання іпотеки можна у будь-якому відділенні ПриватБанку чи онлайн на офіційному сайті банку.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Катерина Прокопець