Новини
Події

Посол Королівства Швеція в Україні мав зустріч з чиновниками Хмельницької міськради

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні пан Мартін Хаґстрьом сьогодні, 3 серпня, відвідав Хмельницький.

Високий гість зустрівся з заступником міського голови Володимиром Гончаруком  та представниками від Хмельницької мерії: начальником управління економіки Оксаною Новодон, заступником начальника управління економіки Тетяною Пшедзял, директором комунальної установи «Агенція розвитку Хмельницького»  Лесею Герасимчук та Оленою Кудельською з відділу енергоменеджменту.

Пана Мартіна Хаґстрьома цікавило, як проходить процес децентралізації, які зміни відбуваються у суспільстві і яких результатів досягла громада Хмельницького.

Володимир Гончарук познайомив пана посла з тим, як у краї запроваджують енергозберігаючі технології. Заступник мера  розповів про проект, який Хмельницький  втілює завдяки  підтримці кредитного комітету Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).  Місто отримало  пільговий кредит за програмою «Енергозбереження» на проведення комплексної термодернізації. Наразі за цим проектом утеплюють комунальні заклади. На майбутнє планують модернізувати міське освітлення.

Чиновник зазначив, що для того, аби спростити процес вивчення інвестиційної привабливості Хмельницького, «Агенцією розвитку Хмельницького» підготувала для потенційних інвесторів спеціальну інформацію.

Пан Мартін Хаґстрьом зазначив, що Хмельницький може бути цікавим для іноземних інвесторів і шведських зокрема. Це стосується різних напрямків бізнесу. Однак треба налагоджувати і культурні зв’язки, аби шведи більше знали про життя в Україні і не вважали  її нестабільною державою.

 

Автор: Алла Самойленко