Новини
Суспільство

Хмельничани готові визнати котів повноправними мешканцями міста

Відповідна петиція вже зібрала майже всі потрібні голоси, причому, в рекордний термін.

Електронне звернення було опубліковане Іриною Дзіковською 7 липня, і на сьогодні, 4 серпня, менше, ніж за місяць, його вже підписали 495 осіб.

В петиції автор звертає увагу на почастішання випадків замурування тварин в підвальних приміщеннях будинків. І, аби захистити чотирилапих, вважає за необхідне визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Хмельницького та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства.

“Взявши за приклад практику м. Львова, м.Одеси, м.Дніпра, м. Варшави та інших європейських міст, слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природньої дератизації – знищення гризунів, що є розносчиками багатьох інфекцій”, – пише у зверненні Ірина Михайлівна.

На її думку, “слід приділити увагу питанню розмноження котів, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок. Відповідною ухвалою міської ради проголосити котів співмешканцями Хмельницького – повноправними вільними жителями. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території, зробити відповідні доповнення до повноважень”.

До яких саме повноважень потрібно зробити доповнення, в петиції не зазначається. Так само, не вказані у петиції й джерела фінансування подібної ініціативи, а також – які права та обов’язки матимуть нові “повноправні чотирилапі хмельничани”.

До кінця збору підписів залишилось 62 дні, проте, судячи з активності хмельничан, необхідну кількість голосів вона, швидше за все, набере набагато раніше. А отже, потрапить на розгляд влади. Якою ж буде відповідь?..

Автор: Тетяна Новак