Новини
Кримінал

Шість років в’язниці за обкрадання домівок і погрозу вбити

Апеляційний суд Хмельницької області відхилив скарги сторони захисту на вирок, яким шепетівчанина визнали винним у серії злочинів. Чоловіку інкримінували повторну крадіжку з проникненням у житло (ч. 3 ст. 185 КК), незакінчений замах на крадіжку, вчинену повторно, поєднану з проникненням у житло (ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК), незаконне проникнення до житла (ч. 1 ст. 162 КК), погрозу вбивством (ч. 1 ст. 129 КК). За вчинене він отримав 6 років позбавлення волі.

Як вставлено судом, злочини обвинувачений вчинив влітку минулого року в Славуті. Так, крізь вікно він проник до житла однієї з місцевих мешканок і викрав звідти гроші, ювелірні вироби, фотоапарат, планшет, всього на суму понад 21 тис. грн. Прихопив навіть ікону та фотокартку бабусі. Через кілька днів зайшов на подвір’я іншого містянина, та вдертися у будинок не зміг, бо спрацювала сигналізація.  Вже наступного дня він таки вліз через кватирку у будинок іншого славутчанина, проте там його застали господарі. Схопивши зі столу ніж, обвинувачений став ним погрожувати подружжю, а потім втік через двері.

В апеляційних  скаргах сам обвинувачений та його захисник стверджували, що жодного належного доказу вини чоловіка у справі немає. Однак колегія суддів дійшла іншого висновку і залишила вирок без змін.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області  

Автор: Тетяна Новак