Новини
Бізнес

Бізнес-спільнота Хмельниччини активізовує зовнішньоекономічні стосунки з Королівством Швеція

Метою перебування на Хмельниччині Надзвичайного і Повноважного Посла Швеції в Україні Мартіна Хаґстрьома було обговорення міжнародного і двостороннього співробітництва у сфері економіки та інвестицій. Королівство Швеція є одним із зовнішньоекономічних партнерів Хмельницької області і на даний час бізнес-спільнота регіону розширює торгово-економічні відносини зі Швецією.

Так, до Швеції у 2017 році експортовано послуг на 37,2 тисячі доларів США (транспортні та ділові послуги (бізнес-консалтинг). До Швеції експортують товари ДП «Новатор» та ТОВ «Карат». Імпорт товарів із Швеції здійснюють 28 підприємств області.

Посол Шверції відвідав Кам’янець-Подільський і Хмельницький. У Кам‘янці-Подільському, як і слід було чекати,  поважний гість ознайомився із туристичними принадами та промисловим потенціалом міста над Смотричем. Співпраця з обласним центром, передусім, сконцентрована на проекті НЕФКО – фінансової корпорації, створеної п’ятьма північними країнами, однією з яких є Швеція.

Водночас пан Хаґстрьом зауважив, що Швеція та Україна далеко не повною мірою використовують потенціал для збільшення товарообігу між нашими країнами. Аби його пожвавити, шведське посольство має намір провести у жовтні Форум, який організовує їхній офіс просування імпорту. Посол запросив на цей форум і хмельничан. Водночас Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні отримав пропозицію відвідати Форум економічного розвитку Хмельницького, який відбудеться у вересні.

На думку керівників Хмельниччини, спільною метою української та шведської сторони є активізація двосторонього діалогу та пошук спільних бізнес-інтересів. Хмельниччина – край з великим потенціалом і подоляни завжди раді співпрацювати на взаємовигідних умовах з іноземними партнерами.

 

Хмельницька обласна рада

Автор: Катерина Прокопець