Новини
Події

І знову на Хмельниччині виявили нелегальних працівників

Під керівництвом начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексія Глушакова, першого заступника начальника Управління Держпраці Олександра Логвина інспектори праці управління Держпраці та органів місцевого самоврядування здійснили раптові відвідування, без попереднього повідомлення роботодавців, з питань легалізації трудових відносин у 132 суб’єктів господарювання.
Впродовж місяця мобільні групи перевірили заклади харчування, торгівлі та надання послуг у містах – Кам’янець-Подільському, Нетішині, Дунаєвці, Старокостянтинові, Шепетівці, Славуті, Деражні та Летичіві. Під час відвідувань встановлено грубе порушення трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин відносно 150 працівників.
За результатами відвідувань на базах Управлінь соціального захисту населення міських рад, ОТГ проведено засідання щодо обговорення ситуації із «тіньовою» зайнятістю у місті та вжиття усіх заходів впливу органами місцевого самоврядування щодо подолання незадекларованої праці.
На сьогодні Управлінням Держпраці у Хмельницькій області розроблено графік виїздів спеціалістів відділу праці у міста обласного значення, територіальні громади області з метою, як надання практичних порад інспекторам праці, так і проведення спільних відвідувань підприємств. Першочергово такі відвідування охоплять міста обласного значення, територіальні громади з найбільшою густотою населення.
Управлінням Держпраці нагадує, що штраф за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору становить 111 690 гривень за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

Автор: Катерина Прокопець