Новини
Кримінал

У Шепетівці судитимуть жінку за крадіжку телефона у знайомого

Події, що посадили 41-річну жінку на лаву підсудних Шепетівського міськрайонного суду, розгорталися у червні цього року. До обвинуваченої на гостину прийшов знайомий – і на кухні почалося застілля. Не минуло й години, як чоловік заснув, а жінка забрала його телефон й одразу понесла до ломбарду. За сучасний гаджет вторгувала тисячу гривень.

Чи так розгорталися події того дня, з’ясовуватиме суд, правоохоронці ж інкримінують підозрюваній ч. 1 ст. 185 КК України – крадіжка. Санкція статті передбачає покарання штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак