Новини
Інфраструктура

Які дороги Хмельниччини ремонтуватимуть в першу чергу

Визначалися вчора, 9 серпня, на черговому засіданні комплексної робочої групи в Хмельницькій обласній державній адміністрації.

Свої пропозиції щодо переліку доріг, які мають бути відремонтовані в першу чергу, надали представники 10 районів області: Білогірського, Волочиського, Дунаєвецького, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Летичівського, Славутського, Старосинявського, Хмельницького та Шепетівського.

Під час оцінки представлених пропозицій враховувалося декілька факторів. Зокрема, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий неодноразово наголошував, що першочергово мають обиратися саме ті автошляхи, що забезпечать доступ мешканців до соціально важливих об’єктів: шкіл, лікарень, амбулаторій тощо. Також враховувалася системність робіт, тобто у пріоритеті ті дороги, на яких вже були відремонтовані певні ділянки. Окрім того, перелік мав бути погоджений депутатами, представниками ОТГ, райдержадміністраціями.

Загалом на розгляд було подано такі пропозиції:

Чи не найгарячішу суперечку на засіданні викликали пропозиції щодо ремонту доріг на Старосинявщині, оскільки представники Старосинявської ОТГ не могли дійти згоди із представниками райдержадміністрації щодо ділянок доріг, які потребують першочергового ремонту. Зокрема, враховуючи всі перераховані вище вимоги, обсяг коштів, передбачений на 2019 рік для Старосинявського району, а також висновки комісійних обстежень із залученням фахівців, керівництво РДА обрало дві ділянки доріг місцевого значення протяжністю 7,5 км: О231503 Стара Синява – Дубове км 8+700 – км 12+200 та О231505 Адампіль – Харківці км 4+160 – км 8+160.

Представники ОТГ не змогли чітко визначитися з об’єктами і подали цілий список доріг, які на їх думку, потрібно відновлювати, загальною протяжністю близько 28 км, аргументуючи вибір тим, що окремі сільгосппідприємства готові на умовах співфінансування також долучитися до виконання ремонтних робіт. Члени комісії заслухали обидві сторони та вирішили, що керівники району та ОТГ мають ще раз спробувати домовитися та все ж узгодити свої пропозиції. В іншому випадку на наступному засіданні робоча група прийматиме рішення на свій розсуд.

На доопрацювання повернули й переліки Волочиського та Летичівського районів, оскільки в окремих членів робочої групи були певні зауваження щодо них.

Джерело

 

Автор: Тетяна Новак