Новини
Події

Апеляційний суд Хмельницької області залишив у силі вирок, який здавався страховій компанії несправедливим

Апеляційний суд Хмельницької області відхилив скаргу страхової компанії у кримінальній справі про ДТП. Вона не погодилась із сумою витрат на лікування потерпілої (понад 58 тис. грн.), які стягнули з неї за вироком Старокостянтинівського районного суду. На думку страхової, підтверджена сума – близько 17 тис. грн. Обвинувачений та потерпілі судове рішення не оскаржували.

Згідно із вироком, 61-річного мешканця Старокостянтинова визнали винним за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження та заподіяло тяжке тілесне ушкодження). Суд призначив йому 3 роки в’язниці та 1 рік без права кермування. Однак від відбування покарання у виді позбавлення волі чоловіка звільнили за амністією.

Були задоволені й цивільні позови на користь потерпілих. Один з них – про стягнення зі страхової компанії матеріальної та моральної шкоди на користь пасажирки, яка отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Вирок влаштував всіх, крім страхової. Вона вважала завищеною суму відшкодування. Проте апеляційний суд підтримав позицію першої інстанції.

За обставинами справи, обвинувачений, здійснюючи обгін, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з іншою автівкою. Внаслідок ДТП водій та троє пасажирів отримали травми різного ступеня важкості. Пасажирка авто винуватця отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження.

За матеріалами прес-служби Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець