Новини
Суспільство

Роботу депутатів Хмельницької міськради тепер будуть моніторити

Роботу депутатів Хмельницької міської ради тепер будуть моніторити. За це взялися активісти ГО «Хмельницька ініціатива».

У своїй оцінці ефективності народних обранців учасники моніторингу будуть  керуватися нормами законодавства. Вони слідкуватимуть за роботою депутатів в комісіях та сесійній залі, на окрузі, перевірять, чи ведуть депутати прийоми громадян особисто, а не делегують повноваження помічникам. Контроль торкнеться і відвідуваності депутатами сесій та процесу голосування.

Активісти планують залучати експертів, журналістів, активістів, політологів, аби ті дали свою оцінку роботі депутатів.

Учасники моніторингу вважають, що це дасть можливість уникнути формального виконання депутатами його обов’язків, адже вони їх брали на себе добровільно.

Моніторинг триватиме впродовж двох років, кожного місяця представники громадської організації підводитимуть проміжні підсумки та надаватимуть особисті рекомендації кожному депутату. Також активісти планують розробити мапу депутатських приймалень, яку будуть розповсюджувати серед громадян міста, щоб мешканці знали,куди і до кого звертатись у разі потреби, адже не кожен це знає.

Подібним чином за роботою депутатів слідкують в Одесі. Активісти запевняють, що там це дисциплінувало обранців. Якщо практика дасть хороший результат в обласному центрі, її поширять і на інші міста Хмельниччини.

Автор: Катерина Прокопець