Новини
Події

На Хмельниччині люди з інвалідністю знаходять роботу і започатковують бізнес

Для Хмельницької обласної служби зайнятості  одним з важливих напрямків роботи є  соціальний захист та  сприяння зайнятості людей з інвалідністю, надання їм якісних та адресних соціальних послуг.

Так, з початку поточного року працевлаштовано 481 особу з інвалідністю. Це бухгалтери, агрономи, електрозварники ручного зварювання, слюсарі-ремонтники, оператори заправних станцій, охоронники тощо. 14 людей з інвалідністю вирішили займатися власним бізнесом і у цьому їм сприяла служба зайнятості.

Більше двох сотень людей цієї категорії залучалися до тимчасових робіт у  благоустрої та озелененні, інформуванні населення щодо отримання житлових субсидій, працювали з технічною документацією.

Безробітні з інвалідністю мали можливість пройти професійну підготовку, підвищити свою кваліфікацію за державний кошт. 158 осіб навчалися за професіями тракторист, продавець, електрогазозварник, кондитер, кухар, слюсар  з ремонту технологічних установок тощо.

Люди з інвалідність – особлива категорія безробітних, адже їх конкурентоспроможність обмежена, тому у роботі з ними потрібен індивідуальний підхід. Для  покращення якості та підвищення ефективності роботи з ними застосовується і індивідуальне консультування, і групові та масові профорієнтаційні заходи.

Протягом січня-липня 2018 року фахівцями базових центрів зайнятості та філій області було проведено 2 міні-ярмарки вакансій, які відвідало 15 осіб з інвалідністю. Одну особу працевлаштовано.

Загалом профорієнтаційними послугами охоплено більше двох тисяч осіб з інвалідністю, що складає 97,5%.

До відома: На обліку в базових центрах зайнятості та філіях області перебували 2165 осіб з інвалідністю, які у встановленому порядку отримали статус безробітного.

Автор: Алла Самойленко