Новини
Події

Програмний комплекс “Вулик” скоро запрацює у Кам’янець-Подільському ЦНАПі

Кам’янець-Подільський увійшов у десятку міст України, де запроваджується пілотний проект “Вулик” для ЦНАПів.

На початку серпня підписано Меморандум про співпрацю між Державним агентством з питань електронного урядування України, проектом EGOV4UKRAINE і про співпрацю між Державним агентством з питань електронного урядування України, проектом EGOV4UKRAINE і ЦНАПами  міст Українка, Ржищів, Переяслав-Хмельницький та Обухів (Київська область), міста Кам’янець-Подільський (Хмельницька область), міст Каховка та Нова Каховка (Херсонська область), міста Южне (Одеська область), міста Олевськ (Житомирська область), міста Чортків (Тернопільська область) стосовно пілотного впровадження програмного комплексу автоматизації центрів надання адміністративних послуг “Вулик”.

«Вулик» базуватиметься на «хмарних» технологіях, що дасть можливість оптимізувати процес її обслуговування. Програмний комплекс забезпечуватиме можливість користуватись публічними послугами цілодобово з будь-якого зручного місця.

«Наразі в Україні працює близько 700 ЦНАПів, і майже 80–85% серед них не мають інформаційних систем управління процесом надання послуг, яке б значно покращило ефективність роботи з обслуговування громадян. Тому ми ініціювали впровадження типової інформаційної системи для забезпечення єдиних високих стандартів роботи ЦНАПів по всій території України, яка дістала влучну назву “Вулик”, – зазначив перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

Попередньо у тестовому варіанті система запрацює восени. Повідомляється, що її впровадження можливе також у селищі Гуменці Хмельницької області.

Автор: Алла Самойленко