Новини
Події

Участь у кінологічних змаганнях підвищує професійну майстерність і прищеплює доброту

Провідний фахівець управління кінологічного забезпечення Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС з Хмельницького Олександр Виноград у якості судді взяв участь у ІІІ Всеукраїнському чемпіонаті Національної поліції України з багатоборства кінологів, який проходив  у Дніпрі.

Свою службову майстерність в ході чемпіонату демонстрували 28 кінологічних команд Національної поліції, Державної кримінально-виконавчої служби та Державної прикордонної служби України.

Кінологи та їх службові собаки змагалися у подоланні 200-метрової смуги перешкод, затримували умовного порушника, виконували комплекс розшукових вправ та вправи спеціальної підготовки службових собак. На заході зібралися кращі поліцейські-кінологи зі своїми чотирилапими напарниками  тож боротьба була напруженою, але всі впоралися з поставленими завданнями. А перемогу здобули найсильніші.

Перше місце з найвищим результатом за загальною кількістю балів здобув поліцейський з Івано-Франківської області Тарас Кавацюк зі службовим собакою Альма, ІІ місце виборола кінологічна команда з Вінницької області, ІІІ місце – кінологічна команда із Запоріжжя.

Кубки, грамоти, медалі отримав кожен учасник чемпіонату, а чотирилапим конкурсантам вручили мішки з собачим кормом та ошийники.

«Такі змагання дозволяють налагоджувати творчу співпрацю та гарні ділові і товариські стосунки між кінологічними службами відомств, обмінюватися досвідом ефективного використання службових собак. Суддівська практика дозволяє мені добре бачити картину таких змагань, об‘єктивно оцінювати їх учасників і визначати кращих. А від добрих стосунків з тваринами виграють усі, бо таке безпосереднє спілкування робить нас добрішими і вчить ширше дивитися на світ», – прокоментував свою участь у змаганнях Олександр Виноград.

Джерело

 

Автор: Катерина Прокопець