Новини
Кримінал

Відпочинок на Дністрі ледь не закінчився трагедією

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці  40-ка річному чоловіку,  мешканцю м. Староконстянтинів, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч.1 ст.115 КК України (замах на умисне вбивство).

Чоловік підозрюється в тому, що 16 серпня 2018 року в обідню пору відпочиваючи на річці Дністер, неподалік міста Кам’янець – Подільський,  на грунті раптово виниклих неприязних відносин, дістав із своєї сумки пістолет та приставив до шиї 29 річного відпочиваючого із іншої компанії. Потерпілий, розуміючи, що йому загрожує небезпека, з метою врятування власного життя, відбив рукою пістолет в область свого живота, під час чого відбувся постріл та куля влучила в живіт і мізинець молодого чоловіка.  Нападник же зник з місця події. Потерпілого було доставлено до лікарні де надано своєчасно кваліфіковану допомогу.

В судовому засіданні підозрюваний не міг зрозуміло пояснити ні мотивів злочину ні причин залишення місця події, а тому слідчим суддею було обрано найсуворіший із запобіжних заходів, зважаючи також на той факт, що слідство перебуває на початковій стадії.

Санкція ч. 3 ст. 15, ч.1 ст.115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк  від 7 до 15  років.

Джерело 

Автор: Катерина Прокопець