Новини
Події

На Хмельниччині поменшало трудових нелегалів

За результатами проведення контрольно-перевірочних заходів працівники управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Хмельницькій області на початок серпня залучили до офіційного працевлаштування 1692 подолянина, що не були оформлені працедавцями відповідно до вимог чинного законодавства. Це на дві третіх більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Внаслідок вжитих заходів з легалізації тіньової зайнятості до бюджету додатково мобілізовано 3,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 307 тисяч гривень військового збору та 4,5 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Ще 1462 фізичні особи залучені до державної реєстрації як суб’єкти підприємницької діяльності, ними додатково сплачено до бюджету близько 2 мільйонів гривень податків і зборів.

Водночас у цей період працівниками управління перевірено на предмет дотримання вимог трудового законодавства 81 підприємство та 28 фізичних осіб – підприємців. За результатами проведення перевірок та виявлених випадків виплати заробітної плату та інших доходів з порушенням вимог податкового законодавства роботодавцям донараховано 18,6 мільйона гривень, зокрема, 16,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 612 тисяч гривень військового збору та 1,9 мільйона гривень єдиного внеску.

«Активізація боротьби з тіньовою зайнятістю, виплатою заробітної плати «у конверті» є велінням часу. Неможливо успішно наповнювати бюджет і соціальні фонди, гарантувати виконання соціальних програм, маючи при цьому високий рівень тіньової економіки. Саме тому триває наша безупинна системна робота у цьому напрямі спільно з органами місцевого самоврядування та управлінням Держпраці. Наразі до цього процесу залучаємо очільників об‘єднаних територіальних громад», – пояснює начальник управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва

Джерело

Автор: Катерина Прокопець