Новини
Події

Продавали те, чого не мали: два підприємства з Хмельниччини порушили антимонопольне законодавство

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «АТП «НАРС» /м. Старокостянтинів/ та ТОВ «ВЕСТ ІМПОРТ» /м. Старокостянтинів/ загалом на 75 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що товариства у листопаді 2016 року узгодили дії під час проведення Дунаєвецькою міською радою процедури відкритих торгів із закупівлі автомобіля для перевезення вантажів.

Відсутність змагальності у торгах, наслідком якої стало обмеження конкуренції під час обрання переможця при проведенні тендеру, забезпечила перемогу ТОВ «ВЕСТ ІМПОРТ» з вартістю предмету закупівлі 249 435  гривень.

ТОВ  «ВЕСТ ІМПОРТ» та ТОВ «АТП «НАРС» під час аукціону не зменшували своїх цінових пропозицій та на момент проведення торгів не мали у наявності предмету закупівлі. Під час завантаження ідентично оформлених документів через електронний майданчик Держзакупівлі.онлайн використовували однакові IP-адреси. Товариства є пов’язаними особами, що підтверджується наявністю господарських зв’язків між засновниками товариств.

Протягом 2016 та 2017 років ТОВ  «ВЕСТ ІМПОРТ» та ТОВ «АТП «НАРС» спільно брали участь в двох публічних закупівлях у Хмельницькій області, переможцем у яких також було  ТОВ  «ВЕСТ ІМПОРТ».

Протягом 3 років товариствам заборонено приймати участь у державних закупівлях.

 

Автор: Катерина Прокопець