Новини
Події

У Хмельницькому ЦНАПі відбудеться відкриття сектору з оформлення біометричних документів

23 серпня, у День Державного Прапора України, в управлінні адміністративних послуг Хмельницької міської ради (вул. Соборна, 16) відбудеться відкриття сектору з оформлення біометричних документів відділу надання адміністративних та інших послуг. З цієї нагоди о 12.00 в управлінні буде організовано прес-конференцію для представників засобів масової інформації.

Під час прес-конференції відбудеться відкриття сектору з оформлення біометричних документів відділу надання адміністративних та інших послуг і розпочнеться прийом відповідних документів.

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 16.05.2014 р. № 523-р. «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» зі змінами, до переліку адміністративних послуг органів виконавчої влади, які надаються через центр надання адміністративних послуг входять наступні послуги:

  • оформлення та видача або обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон (у тому числі термінове оформлення);
  • оформлення та видача паспорта громадянина України;
  • оформлення та видача паспорта громадянина України у разі обміну замість пошкодженого, втраченого або викраденого.

Для належного забезпечення надання вищезгаданих послуг мешканцям міста, виконавчий комітет Хмельницької міської ради придбав дві робочі станції з прийому та видачі документів для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Прийом громадян в управлінні (вул. Соборна, 16) проводитиметься адміністраторами сектору з оформлення біометричних документів відділу надання адміністративних та інших послуг в порядку попереднього запису до електронної черги. Записатися на чергу можна через офіційний сайт ЦНАП міста Хмельницького або в приміщенні управління (вул. Соборна, 16) через термінал електронної черги, спланувавши візит за два тижні наперед. Громадянин може самостійно обрати зручний для нього день та час прийому.

Прийом документів здійснюватиметься:

  • понеділок – четвер з 09.00 до 15.00 год.
  • п’ятниця з 09.00 до 14.00 год.

Видача готових результатів відбуватиметься:

  • понеділок – четвер з 15.00 до 17.00 год.
  • п’ятниця з 14.00 до 16.00 год.

За оформлення паспортів в управлінні стягуватиметься тільки адміністративний збір. Виготовлення паспорта громадянина України у формі ІD-картки коштуватиме 279 грн (до 20-ти робочих днів),терміново (до 10-ти робочих днів) – 366 грн. При оформленні нового паспорта громадянина України, у зв’язку із втратою або псуванням попереднього, – додатково стягуватиметься держмито у розмірі 34 грн. При досягненні 14-річного (або 16-річного) віку, перше виготовлення паспорта громадянина України у формі ІD-картки – безкоштовне.

Вартість виготовлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) становитиме 557,32 грн (термін виготовлення – до 20-ти робочих днів),терміновий (до 7-ми робочих днів) – 810,32 грн. У разі необхідності термінового виїзду за кордон, пов’язаної з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, а також за наявності підтверджуючих документів, закордонний паспорт може бути виготовлений у термін до 3-х робочих днів. Вартість такого паспорта становитиме 810,32 грн.

Про готовність паспорта, суб’єкти звернення отримуватимуть смс-повідомлення, також на сайті Державної міграційної служби України в режимі реального часу можна перевірити стан оформлення паспорта.

З переліком необхідних документів для оформлення біометричних документів можна ознайомитися на сайті ЦНАП міста Хмельницького у розділі «Послуги центру» або на попередній консультації у адміністратора Управління.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець