Новини
Кримінал

Апеляційний суд відхилив скарги захисників підозрюваних у викрадення людини та вимагання грошей

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін ухвали слідчого судді щодо фігурантів справи про викрадення людини та вимагання грошей. Одному з підозрюваних, якого затримали цьогоріч у серпні, обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 11 жовтня 2018 року. Його спільнику, затриманому в квітні, запобіжний захід раніше вже обирався, тож тримання під вартою йому продовжили до 12 жовтня.

За версією слідства, в червні минулого року за попередньою змовою хмельничани з лісової галявини поблизу одного з міських ресторанів викрали чоловіка, затягнули до підвалу і вимагали 30 тис. грн. З тією ж вимогою приїздили до потерпілого і додому. Згідно із виконаними ролями за цим епізодом одному з них оголосили підозру у вчиненні злочину, який передбачено ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”) і ч. 3 ст. 189 (“Вимагання”), іншому – ч. 2, 3 ст. 189 (“Вимагання”) Кримінального кодексу. В той же час останнього (затриманого раніше) підозрюють у ще одному злочині: вимаганні групою осіб передати у власність квартиру у Хмельницькому за ціною 5 тис. доларів США, з погрозою насильства над потерпілим та його родичами.

Затриманого у серпні підозрюють також у вчиненні групової крадіжки дерев’яних дошок на суму 13 тис. грн. з домогосподарства жителя Красилівщини.

Ухвали апеляційного суду оскарженню не підлягають.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець