Новини
Події

Хто може вимагати зняти арешт з квартири

Полонський районний суд відмовив місцевому мешканцю в задоволенні вимоги зняти арешт з квартири, яка йому не належить. Служитель Феміди не побачив порушень прав чоловіка щодо предмета спору.

До суду полончанин звернувся тоді, коли дізнався від сусідки, що та не може оформити спадщину після своєї матері, бо її квартира арештована. Цей арешт наклав той же Полонський суд ще в 2008 році за заявою районного відділу державної виконавчої служби. У той час в державному реєстрі власником житла вказали саме позивача, хоча фактично квартира належала трьом іншим людям з 1998 року. Чоловік звертався до виконавчої служби з цим питанням, проте там йому відмовили, оскільки виконавчі провадження щодо нього там відсутні. Відтак, за вирішенням спору він звернувся до установи правосуддя.

Суд послався на ч.1 ст.59 Закону України «Про виконавче провадження», за якою особа, яка вважає, що майно, на яке накладено арешт, належить їй, а не боржникові, може звернутися до суду з позовом про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту.

“Як вбачається із досліджених вище судом доказів, позивач не є власником нерухомого майна, на яке накладено арешт, а відтак суд не вбачає порушення його цивільного права щодо предмету спору”, – йдеться у рішенні.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Джерело

Автор: Катерина Прокопець