Новини
Події

У Хмельницькому молилися за мир та просили здорового глузду для влади та людей

Вже традиційно, 22 серпня, напередодні найбільшого державного свята – Дня Незалежності України – у виставковій залі Хмельницької художньої школи відбувся молитовний сніданок.

За словами організаторів, Національні молитовні сніданки – це традиція багатьох демократичних країн світу. В Україні вони проводяться вже вісім років поспіль. Участь у них беруть найвище керівництва Держави, провідні політики, урядовці, дипломати, бізнесмени, керівники християнських церков і релігійних організацій України.

У Хмельницькому таку традицію започаткували три роки тому. Захід організовує Духовна рада міста за сприяння місцевої влади.

Під час молитовного сніданку кожен просить в Бога різне, але всі одностайно – миру Україні та мудрості всім тим, хто приймає рішення.

«Я не можу уявити кращого дня для такого зібрання, – прокоментував міський голова Олександр Симчишин. – Адже День Незалежності – свято, що об’єднує. В молитві проситиму Господа здорового глузду для представників влади, які щодня приймають важливі рішення, а також для українців, які такі рішення приймають раз на кілька років, обираючи цю владу. Проситиму здорового глузду для всіх, хто не розуміє, що Україна – це наша земля, і ми самі маємо її розбудовувати та робити кращою».

За словами митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, звернення до істин Божого Слова та молитва до Господа мають бути і залишатися первісними і найважливішими пріоритетами для кожної людини, незалежно від роду діяльності. І формат молитовного сніданку є універсальним об’єднуючим майданчиком для цієї мети.

Цьогоріч, окрім традиційно влади міста та області, представників духовенства, на сніданок запросили представників силових відомств, ректорів вищих навчальних закладів, військових капеланів, командирів в/ч та інших. А наступного року до спільної молитви планують долучити представників влади з районів Хмельниччини.

Автор: Тетяна Новак