Новини
Події

У Хмельницькому представили фотокопії унікальних архівних документів

У приміщенні Державного архіву Хмельницької області 22 серпня відбулося урочисте відкриття виставки унікальних архівних документів “Українська державність: Відродження. 100 років”, яка приурочена до 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя відродження української державності. З цієї нагоди до Державного архіву завітали керівники області, міста, представники громадськості.

Як зазначив голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, вітаючи присутніх, відкриття такої виставки напередодні найважливіших свят – дня Українського Прапору та дня Незалежності України, є дуже важливою подією для кожного мешканця Хмельниччини.

“100 років тому Українська революція повернула нашу державу на карту світу. Після періоду поневолення українці створили незалежну національну державу, яка мала територію, кордони, символи, міжнародне визнання. Бачити незалежну Україну мріяли десятки поколінь українців, але тільки нам судилося отримати цей важливий шанс бути господарями на своїй багатій та прекрасній українській землі.  Сьогодні боротьба за незалежність і цілісність України триває, за це віддають свої життя кращі сини і доньки України, ми  об’єднані  в прагненні побудувати сильну і заможну державу. Але досягти нашої спільної мети зможемо лише тоді, коли будемо чітко розуміти, хто наш ворог, знати наше минуле та не повторювати його помилок. Сьогоднішня виставки якраз дасть нам можливість глибше пізнати історичний шлях становлення нашої державності”, – сказав Вадим Миколайович.

На виставці представлені фотокопії унікальних документів, світлин, листівок, плакатів, що засвідчують значущі віхи становлення України як незалежної та суверенної держави від часів Української революції до наших днів. Ознайомитися з експозицією можна буде протягом двох тижнів, вхід безкоштовний.


Автор: Катерина Прокопець