Новини
Суспільство

На Хмельниччині освітньому закладу повернули понад 100 гектарів землі

Шепетівська місцева прокуратура виявила порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Ізяславського району. Встановлено, що в березні поточного року Плужненський аграрний ліцей під приводом забезпечення ефективного та раціонального використання земельної ділянки загальною площею 106 га домовився з одним із приватних підприємств «об’єднати зусилля для надання послуг з вирощування сільськогосподарських культур, а також професійних освітніх послуг у сфері сільського господарства».
Однак, як було встановлено, між сторонами фактично склались відносини з оренди землі, які повинні реалізуватися у чіткій відповідності до вимог земельного законодавства, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Окрім того, навчальний заклад, з огляду на відсутність правовстановлюючих документів, не отримав рішення власника на право розпорядження вказаною земельною ділянкою та незаконно, без проведення аукціону, передав землю, вартість якої становить 3,6 млн. грн., під комерційні цілі.
З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання цього правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.
Господарським судом Хмельницької області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

Автор: Тетяна Новак