Новини
Суспільство

Корисні подарунки напередодні навчального року

отримали діти, які перебувають на лікуванні у санаторії.

У психоневрологічний санаторій «Куява», що у селі Соснівка Ярмолинецького району, щороку приїздять діти з усієї Хмельниччини. Тут свіже повітря, гарна територія та спеціальний догляд. Попри те, що навчальний рік ось-ось розпочнеться, сьогодні тут перебуває 40 вихованців, які радо зустріли представників громадської організації «За конкретні справи» з подарунками.

Новий спортивний одяг та взуття для малечі принесли радості більше, ніж очікували. Для них це не просто подарунок, а величезна увага, адже витрат перед новим начальним роком чимало, і далеко не кожній родині по кишені зібрати весь шкільний комплект для дитини.

«Наша команда «За конкретні справи» часто навідується у цей оздоровчий заклад.  Адже це не табір відпочинку, а заклад який займається не простими дітьми. Як каже народний депутат України Олександр Герега, кожен хлопчик та дівчинка заслуговують бути щасливими, мати досить уваги та приводів для радості. Тому ми вирішили на початку навчального року презентувати для них спортивний одяг та взуття. Переконаний, що ці подарунки стануть їм у нагоді.  А ми і надалі будемо співпрацювати з санаторієм «Куява»,  – зазначив депутат Хмельницької обласної ради Андрій Шутяк.

Задоволені і працівники санаторію. Кажуть, що гарні емоції – це не лише дитяча посмішка, а й покращення психологічного та фізичного стану.

Із солодощами для дітей завітав цього дня і голова Хмельницької обласної державної адміністрації. Вадим Лозовий вчергове оглянув заклад, вислухав проблеми та варіанти щодо їх вирішення.

«Обласний психоневрологічний санаторій «Куява» – це особливий заклад, який потребує особливої уваги, як і подібні заклади в інших районах Хмельниччини. Ми маємо зробити все можливе для того, аби діти, які перебувають у таких санаторіях, не почували себе залишеними. Тут має бути і відповідний персонал, і умови як для роботи, так і для відпочинку дітей. Тому я і надалі слідкуватиму, перевірятиму та контролюватиму, чи належним чином відбувається співпраця з такими установами. Ми маємо пам’ятати, що працюємо на благо кожного українця, кожного подолянина. І лише від спільних, злагоджених дій залежить результат, якого ми так прагнемо – кращий рівень життя в Україні», – зазначив Вадим Лозовий.

Представники команди «За конкретні справи» підтримали  позицію очільника області та пообіцяли зі свого боку допомагати у розвитку та підтримці санаторію.

Юлія Кучер

Автор: Тетяна Новак