Новини
Кримінал

Вирок у справі про смертельне ДТП на Кам’янеччині залишився без змін

Автопригода сталася поблизу села Гуменці Кам’янець-Подільського району у вересні 2017. Водій на перехресті намагався обігнати вантажівку з причепом. Не впевнившись у безпеці маневру, він перетнув суцільну лінію і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автівкою, що рухалася назустріч. Внаслідок аварії водій зустрічного авто отримав тяжкі тілесні ушкодження, а пасажир загинув. У машині винуватця загинуло двоє членів його родини, ще один вижив, отримавши лише забій нирок. Сам підсудний отримав травми середньої тяжкості.

Днями Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок у справі про ДТП. 30-річного чоловіка визнали винним за ч. 3 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило тяжке тілесне ушкодження та загибель кількох осіб), призначивши 7 років за гратами та 3 роки позбавлення права кермування. На користь травмованого у ДТП та родичів загиблих стягнули понад 460 тис. грн. відшкодування моральної шкоди, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

З вердиктом Кам’янець-Подільського міськрайонного суду не погодився сам обвинувачений. Він просив пом’якшити призначене покарання, звільнивши від його відбування з іспитовим строком. Однак, скаргу чоловіка апеляційний суд відхилив, підтвердивши законність вироку першої інстанції.

 

Автор: Тетяна Новак