Новини
Суспільство

Бюджет Хмельницького щороку додатково отримуватиме 410 тисяч гривень

Прокуратура Хмельницької області вживає заходів з метою приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності, передусім в межах міста Хмельницького. Зокрема, на території обласного центру встановлено випадки ухилення орендарів від обґрунтованих пропозицій міської ради щодо внесення змін до раніше укладених договорів в частині збільшення розміру орендної плати, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області. У зв’язку з цим місцевий бюджет втрачає значні надходження.
Так, одне із приватних підприємств використовує під будівництво земельну ділянку площею 5 га із застарілою нормативною грошовою оцінкою, яка більше ніж удвічі менша від її реальної вартості.
За позовом прокуратури області рішенням господарського суду розмір нормативної грошової оцінки вказаної земельної ділянки збільшено з 11,8 млн. грн. до 25,2 млн. грн., а відповідно щорічний розмір орендної плати – з 366 тис. грн. до 776 тис. гривень. Відтак щорічні надходження до місцевого бюджету збільшено на 410 тисяч гривень. Окрім того, на сьогодні господарським судом відкрито провадження ще за двома аналогічними позовами органів прокуратури.

Автор: Тетяна Новак