Новини
Кримінал

На Хмельниччині підполковника служби цивільного захисту затримали на хабарі

Оперативники управління захисту економіки в Хмельницькій області, слідчі поліції області спільно з СБУ та за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України викрили керівника районного сектору обласного управління ДСНС України у хабарництві.

Так, було встановлено, що підполковник служби цивільного захисту пообіцяв «допомогти» громадянину з відстрочкою проходження військової служби шляхом впливу на посадових собі військового комісаріату. Свої «послуги» по вирішенню питання оцінив у  1300 доларів США.

30 серпня керівника районного сектору ГУ ДСНС України в Хмельницькій області було затримано. Останній, розуміючи, що він буде затриманий працівниками правоохоронних органів, намагався втекти та позбутися грошей, одержаних у якості неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба Нацполіції у Хмельницькій області.

Підполковник затриманий у порядку статті 208 КПК України. Досудове розслідування кримінального провадження проводиться за ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

 

Автор: Тетяна Новак