Новини
Суспільство

Потерпіла у ДТП отримає на 20 тисяч більше компенсації

Апеляційний суд Хмельницької області частково задовольнив скаргу потерпілої у ДТП і збільшив суму морального відшкодування, яке має сплатити їй винуватець, з 15 до 35 тис. грн. Жінка оскаржувала вирок першої інстанції лише в частині стягнення матеріальної та моральної шкоди. З призначеним за злочин покаранням вона погодилась.

Згідно із вироком Хмельницького міськрайонного суду, подія відбулася в серпні минулого року. Водій рухався заднім ходом по проїжджій частині і, не переконавшись в безпеці цього маневру, заднім колесом наїхав на ногу жінці. Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження). В покарання суд призначив йому 6800 грн. штрафу і один рік позбавлення права кермування. На користь міського бюджету за лікування потерпілої з винного стягнули 6587 грн. Моральної шкоди жінці присудили 15 тисяч гривень. Ще понад 10 тисяч гривень матеріальних витрат стягнули із страхової компанії.

“Колегія суддів дійшла висновку, що рішення місцевого суду про відшкодування моральної шкоди потерпілій і стягнення на її користь із обвинуваченого 15 000 грн. не є справедливим і співрозмірним та не компенсує зазнаного фізичного болю та емоційного стресу потерпілої”, – йдеться в ухвалі апеляційного суду. Відтак, вирок частково змінили.

 

Автор: Тетяна Новак